Scroll Top

Stocare Cloud

EUDC va ofera un serviciu de cloud storage folosind o arhitectura solida prin platforme SAN redundante pe echipamente performante de la IBM, gazduite in propriul centru de date in Euro Data Center. Conectati-va la datele dumneavoastra securizat si flexibil de pe dispozitivul mobil (iOS, Android, Windows Phone), de acasa (MacOSX, Linux, Windows) sau de la birou (Windows Enterprise).

Trafic nelimitat
Medii de stocare IBM Storwize
Multiple protocoale de acces
Design de arhitectura facilitat de EUDC
Disk Array Storage

Disk Array reprezinta un sistem de Disk Storage ce contine discuri multiple. Se diferentiaza de functionalitatile de virtualizare si RAID si funtioneaza pe controllere specifice Disk Array, respectiv Cache in forma de RAM volatil si memorie flash non-volatila.

Redundanta este specifica prin componente de tip controller, surse electroalimentare, ventilatoare, etceterea) astfel incat toate SPOF (single points of failure) sunt eliminate din design.

Storage Area Network (SAN)

Fibre Channel este un protocol pus la dispozitie pentru transmisii seriale, continue si de inalta viteza pentru volume mari de date. Storage Area Network (SAN) functioneaza peste standardul Fibre Channel. Ratele de transfer ce pot fi atinse cu aceasta tehnologie ajung pana la 32 Gbit/s cu Gen6 Fibre Channel.
Fibre Channel aloca un WWNN (world wide node name) pentru fiecare dispozitiv si un WWPN (world wide port name) pentru fiecare port a unui dispozitiv. Aceasta valoare de 64-bit aloca tuturor dispozitivelor Fibre Channel cu un „unique identification feature”.
Fibre Channel se bazeaza si pe protocoale cum ar fi SCSI sau IP in layerele superioare din OSI layer model. Acest lucru faciliteaza folosirea drive-relor si as software-ului existent. Fibre Channel ajunge la o capacitate de date utila de peste 90%, fata de Ethernet unde se ajunge de la 20% pana la 60%.