Scroll Top

Desktop as a Service (DaaS)

Virtual Desktop Interface (VDI) reprezinta accesul statiei de lucru intr-un mediu virtual, securizat si controlat. In Cloud privat, sau Cloud public, serviciul final, respectiv experienta utilizatorului se numeste Desktop as a Service (DaaS)

Externalizare costuri statii de lucru
Control complet al statiilor de lucru
EUDC Thin Client management
Limitare flexibila a resurselor
Securitate sporita
Integrare cu servcii de Cloud

In prezent, nevoia de a accesa desktop-ul oriunde si oricum ar opera este imperiosa. User-ul plateste un serviciu, respectiv isi fixeaza costul, si utilizeaza cel mai modern protocol de comunicatii Nvidia Blast Extreme pentru a-si replica desktop-ul pe orice fel de device, fara down-time, oricand si oriunde.

In momentul in care utilizatorul, respectiv operatorul device-ului digital (smartphone, tableta, PC) are toate tool-urile la dispozitie pentru a-si desfasura activitatea in regim stabil, securizat si scalabil, afacerea decurge in parametri optimi si fara down-time.

Controlul si precizia estimarii (financiare) a planurilor de afaceri sunt fundamentale, si chiar critice in cadrul organizatiilor. Posibilitatea de a calcula cat mai precis si transparent eforturile si costurile pentru o perioada determinata este esentiala. Una dintre virtutiile principale ale serviciilor IT este aceea de a structura aceste procese de business (operational si financiar). Indiferent de sector, IT-ul este prezent.

Operational
Financiar

O organizatie este mai agila cand isi poate scala „on demand” resursele IT si este mai flexibila cand reuseste sa-si fixeze costul cu IT-ul pentru perioadele viitoare in care isi intreprinde activitatile.

Flexibilitatea oferita de EUDC prin serviciul Desktop-as-a-Service (DaaS) ofera o predictibilitate mai exacta a costului organizatiei cu desktop-urile (si implicit resursele IT) si furnizeaza agilitate prin downgrade-uri si upgrade-uri la cerere.
La cerere, EUDC furnizeaza si (managed) Thin Clients, as-a-service pentru organizatii Enterprise cu tastaturi si mouse-uri incluse.

EUDC, powered by Vmware Horizon, Microsoft Windows 10 VDA Licensing si Nvidia GRID ofera pentru prima data VDI (Virtual Desktop) in regim „on demand” in Cloud din propriul Data Center.

Indiferent de dimensiunea afacerii dumneavoastre, puteti ridica pana la 500 de desktop-uri per cluster dedicat, si le puteti replica de oriunde in lume prin acces independent si securizat (iOS, Android, MS Windows, Linux).

In functie de natura si obiectivele de business ale organizatiei, desktop-ul virtual poate servi diferitelor nevoi:

Control integrat al statiilor de lucru

Virtualizati-va statiile de lucru intr-un mediu securizat si redundant. Puteti transfera licentele Microsoft de pe PC-urile vechi catre infrastructura noua. In functie de nevoile si bugetul departamentului dumneavoastra, puteti pastra PC-urile vechi pentru a le folosi ca si mod de access direct catre desktop-urile noi gazduite in Data Center. Altfel, EUDC va pune la dispozitie generatii moderne de Thin Clients.

Impreuna cu EUDC Infrastructure as a Service (VPS si Cloud Storage) se pot defini drepturi de acces a diferitelor volume de date, clasificari si configuratii customizabile.

EUDC ofera posibilitatea de a estima si preciza costurile cu IT-ul intr-un regim transparent economic si functional prin accesarea configuratorului VDI.