Scroll Top

EUDC Marketplace – Platforma de Business IT

eudc-marketplace-platforma-de-business

Piata de servicii Cloud estimeaza o crestere cu 18% din 2016 pana in 2017, conform Forbes Magazine (246.8 Miliarde USD de la 209.2 Miliarde USD). Cifrele sunt clare si reflecta dezvoltarea businesss-ului on demand, ‘as-a-service’.

Cele trei niveluri fundamentale de business ale tehnologiei informatii on demand, Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) si Software as a Service (SaaS) definesc modul in care facem business privind serviciile IT.

Infrastructure as a Service – IaaS

Ofertantul (A) absoarbe costurile de investitie privind echipamentele fizice si le pune la dispozitia clientului (remote) intr-un mod mai eficient, optimizat si bineinteles financiar favorabil: OpEx in favoarea CapEx-ului.

Exemple: Inchiriere servere dedicate pe care furnizeaza servicii de Cloud Hosting

Platform as a Service – PaaS

Ofertantul (B) se afla in portofoliul furnizorului (A), deci foloseste infrastructura fizica inchiriata, redundanta si sigura pentru a oferi servicii bazate pe platforma proprie.

Exemple: Virtual Data Center Server hosting, Resource hosting, Big Data Platform Providers

Software as a Service – SaaS

Ofertantul (C) gazduieste aplicatia proprie ce ofera servicii clientului final prin intermediul furnizorului (A) sau (B), neavand de a face cu echipamente fizice, sisteme de operare sau diverse platforme de provizionare. Clientul se bucura de buna-functionare, siguranta si conectivitate a aplicatiei proprii.

Exemple: dezvoltatori CRM, aplicatii iOS / Android, baze de date, web-developers.

Intr-o era digital-concurentiala si -competitiva, securitatea, calitatea serviciilor si pretul dicteaza castigatorul. Utilizatorii finali se muta de la o aplicatie la alta, de pe o platforma la alta si de la un Service Provider la altul. EUDC ofera tuturor ofertantilor posibilitatea neutra de a face afaceri: Platforma de Business EUDC Marketplace. EUDC ofera posibilitatea de a gazdui si ingriji pe oricare dintre furnizori: Infrastructure as a Service, Platform as a Service, respectiv Software as a Service, si ii incurajeaza sa faca business intre ei, transparent si neutru.

EUDC Marketplace reprezinta platforma de business care incurajeaza prezenta tuturor ofertantilor in vederea furnizarii serviciilor proprii. Un Data Center Neutru reprezinta interconectarea cu orice operator de telecomunicatii si achizitia / furnizarea serviciilor de IaaS, PaaS si SaaS de la orice companie din cadrul Data Center-ului.

Aceasta deschidere de business a fost facilitata de multitudinea clientilor si a clasei de clienti deja gazduiti in EUDC.

Cum functioneaza:

  • piata de distributie a furnizorilor de echipamente IT cauta spatiu de colocare in EUDC in vederea furnizarii de servicii noi cu valoare adaugata,
  • startup-uri pe aplicatii iOS si Android gazduiesc aplicatiile in EUDC la diversi furnizori de IaaS, respectiv
  • companii de hosting aplica pentru servere virtuale in vederea furnizarii de servicii de e-mail hosting.

EUDC va invita si va incurajeaza sa cautati clienti, furnizori si oportunitati noi de business pe Platforma EUDC Marketplace. Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta in sectiunea de Contact.