Scroll Top

DaaS – Avantaje pentru afacerile mici si mijlocii

daas-avantaje-pentru-afacerile-mici-si-mijlocii

Companiile pot iesi in evidenta in piata extrem de competitiva de astazi cu ajutorul unei tehnologii eficiente care sa faca fata necesitatilor zilnice si sa tina cont de obiectivele organizatiei. Dar, deoarece proprietarii de afaceri nu au prea mult timp la dispozitie si nu sunt neaparati experti care sa tina pasul cu cele mai noi tendinte tehnologice, adoptarea unei tehnologii inovatoare este adesea pusa in plan secund.

Un mod in care business-urile isi pot simplifica cerintele de calcul este folosind o infrastructura desktop virtuala (VDI), un serviciu care permite utilizatorilor sa acceseze si sa utilizeze un mediu desktop dintr-un Data Center. Si cu Desktop-as-a-Service (DaaS), un serviciu bazat pe abonamente in care un furnizor de servicii cloud administreaza VDI-ul clientului, ar fi avut o nevoie si mai mica de a-si gestiona propria infrastructura. Stocarea, securizarea, backup-ul datelor si actualizarile regulate ale sistemului sunt doar o parte din avantajele DaaS.

Accesibilitate imbunatatita

Desktop-as-a-Service poate reduce cheltuielile cu hardware-ul cu 56% anual. In comparatie cu statiile de lucru traditionale, DaaS reduce semnificativ costul total de proprietate (TCO) datorita duratei sale de viata mai lungi, absentei unui hard-disk si a consumului redus de energie. De asemenea, desktop-urile virtuale permit companiilor sa refoloseasca hardware-ul existent si sa extinda durata de viata a resurselor lor tehnologice, economisind timpul pierdut cu inlocuirea in caz de defectare.

Securitate consolidata

Afacerile cu o politica bring-your-own-device (BYOD) trebuie sa constientizeze ca, oricand, calculatoarele pot fi piratate, pierdute sau furate. Permiterea angajatilor sa stocheze fisiere importante pe propriile dispozitive nesecurizate creste riscul datelor cruciale. Cu DaaS, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la pierderi de date, deoarece ele sunt stocate in Data Center, nu in dispozitiv.

De asemenea, computerele in cloud nu pot gazdui fisiere malitioase si impiedica virusarea prin afisare remote. Si, din moment ce actualizarile de sistem sunt centralizate, afacerile beneficiaza de o simplificare a proceselor de backup si de sincronizare de date.

Mobilitate sporita

Cu DaaS, a lucra de acasa nu va mai insemna inconvenienta tranportului unui stick USB cu date importante si, posibil, pierderea acestuia. Hibernarea desktopul virtual la birou si accesarea de acasa sunt alte avantaje majore. Desktop-urile virtuale asigura aceeasi experienta pentru orice computer de pe orice dispozitiv, inclusiv iPad-uri, tablete si laptopuri. Veti avea de ales sa rulati fie un sistem de operare Windows sau Linux.

Flexibilitate marita

Companiile moderne sunt presate de timp, ceea ce inseamna ca software-ul, aplicatiile si actualizarile noi trebuie finalizate in cateva minute, nu in cateva zile. DaaS poate fi implementat rapid, este scalabil si elimina problemele de compatibilitate a aplicatiilor.

Mai mult, DaaS ofera companiilor o strategie incorporata de recuperare in caz de dezastru, functionala in cel mai scurt timp. Cu un desktop virtual, nu numai ca veti economisi bani cu departamentul IT, dar va veti ajuta si angajatii sa fie mai mobili si mai responsabili.

EUDC, powered by Vmware Horizon, Microsoft Windows 10 VDA Licensing si Nvidia GRID ofera pentru prima data VDI (Virtual Desktop) in regim „on demand” in Cloud din propriul Data Center.

Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta in sectiunea de Contact.