Scroll Top

Securitate Cibernetica – Cum combatem atacurile cibernetice?

securitate-cibernetica

Orice companie functioneaza pe baza serviciilor moderne de telecomunicatii si IT, aproape in toate departamentele, de la productie la contabilitate sau de la achizitii pana la vanzari. Fie ca folositi email, vorbiti la telefon prin VoIP (ex. Skype) sau procesati si stocati date, sunteti direct sau indirect expusi la vulnerabilitati cibernetice.

Exista doua tipuri de vulnerabilitati cibernetice: atacuri si accidente.

  • Atacurile cibernetice se caracterizeaza prin multe forme, de la malware sau ransomware, pana la flood-uri de pachete ce pot bloca complet comunicatia cu externul, respectiv in interiorul companiei.
  • Asa-zisele accidente apar odata cu erorile umane, eforturile de data backup sau lipsa de experienta sau adaptare in cadrul IT-ului si se pierd (sterg) date sau se pierde confidentialitatea acestora.

Migrarea aplicatiilor in Cloud, respectiv a echipamentelor departamentului de IT, reprezinta plasarea raspunderii securitatii datelor catre un singur vendor de servicii de comunicatii si IT fata de cazul clasic in care acordurile de confidentialitate au loc cu cel putin doi vendori: furnizorul de internet si furnizorul de echipamente IT si software. Astfel se centralizeaza responsabilitatea.

Pe langa acest beneficiu, securitatea IT dintr-un Data Center este mult mai ridicata decat cea din cadrul companiei, asta in cazul in care nu exista disponibilizare de echipe dedicate privind Information Security.

Serviciile standard EUDC privind securitatea datelor considera backup automat al masinilor virtuale sau cloud storage, supraveghere 24/7 a traficului din si catre internet precum si solutii la cerere: enterprise firewall si antivirus care vegheaza asupra infrastructurii IT de pe medii separat dedicate ce nu consuma resurse aditionale de pe hardware-ul sau software-ul clientului.

De asemenea, in regim de Data Center, exista multiple niveluri de acces la echipamentele sau datele clientului. Specific, in cazul de colocare in Euro Data Center, exista 6 niveluri de acces inclusiv nivel biometric si pana la 9 niveluri de acces pentru gazduire servere.

EUDC se mandreste cu clienti de referinta privind protectia datelor din domeniul financiar-bancar si al telecomunicatiilor internationale precum UPC Romania.